logo
Zaloguj się
logo
  • Strona główna
  • Kursy
  • Blog
  • O nas
  • Współpraca
  • Kontakt
Zostań współtwórcą
Zaloguj się

logo

Academigo to platforma edukacyjna, która pomaga w łatwym dostępie do najlepszych kursów online.

ikona Facebookikona twitterikona Youtube

Menu

  • Strona główna
  • Kursy
  • Blog
  • O nas
  • Kontakt
  • Zostań współtwórcą

Kontakt

  • kontakt@academigo.pl

  • Kraków

Polityka prywatności

Wszystkie prawa zastrzeżone | academigo 2025

Regulamin seriwsu
Styl życia i InneGotowaniePieczywo i Wypieki
course image

Pieczenie chleba na zakwasie

Piec swój pierwszy prawdziwy chleb na zakwasie z coachingiem od doświadczonego piekarza na zakwasie.

4.5

Udemy

2

Odkryj kursOdkryj kurs
obraz kursu

29.99 zł

Cena może ulec zmianie.
Sprawdź aktualną cenę na oficjalnej stronie kursu.

1,5 godziny

Angielski

Wszystkie poziomy

20 maja 2025

Odkryj kurs

Oceń kurs

2 oceny

Zapisz lub polub kurs

2

2

4.5 / 5

Opis


Masz dość pieczenia cegieł, gdy wszyscy inni pieczą super wspaniały chleb na zakwasie z chrupiącą chrupiącą skórką? Zmień to wszystko, zapisując się do „Sourdough Bread Baking 101”.

Jest to kurs pieczenia na zakwasie, którego potrzebujesz, jeśli zaczynasz od pieczenia chleba na zakwasie. Na innych kursach uczę, jak piec wszelkiego rodzaju pieczywo na zakwasie, ale na tym kursie nie załaduję cię dużą ilością informacji, wystarczy, aby upiec pierwszy bochenek zakwasu.

Najpierw nauczysz się, jak robić własne zakwasy w domu, z dnia na dzień, ze szczegółowymi instrukcjami, filmami i bezpłatną broszurą do pobrania pdf.

Następnie przejdziesz na gofry do pieczenia, aby przetestować swój nowy starter na zakwasie, a następnie na swój pierwszy bochenek testowy na zakwasie. Po wyjęciu podstawowego białego bochenka zakwasu, gotującego się na parze z własnego piekarnika, będziesz gotowy przejść do bardziej złożonych formuł.

Na tym kursie istnieją dwie podstawowe formuły chleba na zakwasie. Nazywam je „Pierwszym bochenkiem” i „Drugim bochenkiem”. Będziemy wspólnie postępować zgodnie z łatwymi krok po kroku kierunkami procesu. Pierwszy bochenek jest łatwy. Jest to jednodniowy kula z niższym ciastem nawilżającym, co oznacza, że nie jest zbyt mokra ani lepka. Drugi bochenek to dwudniowe ciasto o wysokim nawodnieniu i jest bochenkiem w stylu francuskim lub francuskim. Pracując razem, pokażę ci, jak obchodzić się z mokrym, lepkim ciastem i jak zrobić autolizę. Ten chleb daje piękny smak chleba z dużymi otworami i cudowną chrupiącą skórką.

Ten kurs jest dla POCZĄTKUJĄCYCH, którzy nie mają pojęcia, jak piec na zakwasie lub tych, którzy próbowali i potknęli się. Mam piętnaście lat doświadczenia w nauczaniu początkującego piekarza na zakwasie, więc chodź! Bawmy się dobrze! Wiesz, że chcesz!

Ten kurs byłby doskonałym prezentem dla początkującego piekarza w kręgu rodzinnym, czy to starszego piekarza, czy młodego nowego piekarza.

Niektóre umiejętności, których się nauczysz:

  1. Jak zrobić i dbać o swój własny starter na zakwasie
  2. Dlaczego ważne jest ważenie składników.
  3. Zebranie podstawowego sprzętu do pieczenia
  4. Jak mieszać i składać ciasto. Tu nie ma ugniatania.
  5. Kształtowanie, ocenianie i pieczenie ciasta.
  6. Co robić po upieczeniu pierwszego bochenka ... wskazówka (upiec drugi bochenek)

Po zakończeniu pieczenia chleba na zakwasie 101 będziesz mieć pewność, że nie tylko upieksz przy użyciu własnego przystawki na zakwasie, ale będziesz gotowy na bardziej zaawansowane techniki pieczenia na zakwasie, które pozwolą ci upiec wszelkiego rodzaju pieczywo rzemieślnicze na zakwasie.



Dla kogo jest ten kurs:

  1. Pieczenie chleba na zakwasie jest dla początkującego, kogoś, kto czuje się komfortowo w kuchni, ale potrzebuje pomocy w nauce pieczenia na zakwasie.
  2. Ten kurs nie jest przeznaczony dla doświadczonego piekarza na zakwasie. Jest to bardzo prosty kurs z tylko dwiema formułami chleba i instrukcjami krok po kroku, jak je upiec.
  3. Ten kurs jest dla doświadczonego piekarza, który nigdy nie pracował z zakwasem i chce się dowiedzieć, jak to zrobić.
  4. Ten kurs jest przeznaczony dla młodych nastolatków, którzy mogliby skorzystać z nauki podstawowych umiejętności pieczenia i chcą nauczyć się piec jedne z najlepszych chleba na świecie.
  5. Jest to doskonały kurs, który można podarować początkującemu piekarzowi lub komuś, kto potrzebuje nowego hobby.

Moderator

Aga

Informatyk / Student

zdjęcie użytkownika

2530 punktów

40 dodanych kursów

30 recenzji

29 polubień

Więcej podobnych

29.99 zł
course image

Zaawansowane nowoczesne franuskie wypieki autorstwa World Pastry Champion

Pieczywo i Wypieki

Poziom: Wszystkie poziomy

5 (1 ocena)

Udemy

2

29.99 zł
course image

Przygotuj najsłodsze ciasteczka i lody na patyku

Pieczywo i Wypieki

Poziom: Wszystkie poziomy

5 (1 ocena)

Udemy

2

29.99 zł
course image

Zostań wielkim piekarzem, Ekstrawagancja serników

Pieczywo i Wypieki

Poziom: Wszystkie poziomy

5 (1 ocena)

Udemy

2

29.99 zł
course image

2 stylistyczne ciasta ślubne, Mistrz Świata w Cukiernictwie

Pieczywo i Wypieki

Poziom: Wszystkie poziomy

4.67 (2 oceny)

Udemy

2

29.99 zł
course image

10 wspaniałych technik dekorowania ciasta na wszystkich poziomach

Pieczywo i Wypieki

Poziom: Wszystkie poziomy

4.67 (2 oceny)

Udemy

2

229.98 zł
course image

Kurs ostatecznego malarstwa cyfrowego - od początku do zaawansowanego

Malarstwo

Poziom: Wszystkie poziomy

0 (Brak ocen)

Udemy

0

Widzisz błąd, nieaktualne informacje lub nadużycie? Zgłoś to nam.